Dogtra Trainingshalsbanden

Als u van jagen houdt en u heeft een jachthond, dan wilt u dat hij voor 100% gehoorzaam is zodat het jagen perfect verloopt. Elke hond is anders en de ene hond heeft vaker een corrigerende en leidende hand nodig dan de andere. De Dogra trainingshalsband is het ideale middel om uw hond tot uw trouwste jachtassistent op te leiden. Er bestaan verschillende trainingsbanden voor de hond. Bekijk goed de technische specificaties per item. Afhankelijk van wat u van uw hond verwacht, kiest u de juiste trainingshalsband voor uw hond.

Welk type Dogtra trainingshalsband kiest u?

Er zijn een aantal criteria waarmee u dient rekening te houden bij de aankoop van een trainingshalsband.

  • U bepaalt op welk niveau uw hond dient gestimuleerd te worden. Bij rustige honden bent u al een eind op weg met een halsband van laag tot middelhoge stimulatie. Hardnekkige honden corrigeert u met een Dogtra trainingshalsband met een stimulatieniveau van laag tot hoog.
  • Bekijk de functies 'nick', 'constant' en 'trilfunctie' bij elke Dogtra trainingshalsband. De functie 'nick' betekent dat u uw hond enkel aandacht vraagt op bepaalde tijdstippen. Met 'constant' geeft u een stimulatie zolang u de knop ingedrukt houdt. Dit laatste is zeer nuttig bij hardleerse honden. De trilfunctie werkt zonder elektrostimulatie en is soms al voldoende bij zeer goed getrainden honden.
  • Het vermogen van de halsbandontvanger kiest u in functie van het gewicht van uw hond. U heeft de keuze tussen laag/gemiddeld vermogen voor honden vanaf 5 kg en een laag/hoog vermogen voor honden vanaf 25 kg.
  • Als uw hond graag in het water bezig is, is het altijd nuttig om te kijken of de Dogtra trainingshalsband waterproof is. De meeste zijn dit inderdaad. Maar ook voor de ontvanger is het misschien nuttig als deze waterdicht is. Zo kunt u ook op regenachtige momenten uw hond trainen.
  • U heeft keuze tussen verschillende bereiken. Dit kan gaan van 350 meter tot 1600 meter. Opgelet: in de praktijk kan dit nogal eens afwijken door verschillende externe omstandigheden.
  • Verder bekijkt u welke batterij het toestel heeft en de overeenkomstige uren laadtijd.
  • Wenst u een LCD-scherm en bijvoorbeeld een riem-clip om het toestel makkelijk te dragen? Ook dit kan bij de Dogtra trainingshalsbanden

Let op de details bij uw keuze

Er zijn nog heel wat andere technische specificaties waarmee u kunt rekening houden. Een trainingsband voor uw hond met afstandsbediening kan bijvoorbeeld voor één of voor twee honden gebruikt worden. De toon kan van bas naar hoge toon omgeschakeld worden. Uiteraard speelt ook het gewicht van het toestel een rol. Bekijk of het toestel met draagzak of met koffer geleverd wordt. En waarom zou u ook niet op de details en het uiterlijk van de uitrusting letten. Kies bijvoorbeeld voor zwart of camouflagekleuren.

Welke Dogtra trainingshalsband koopt u best aan?

Als u graag advies heeft over de aankoop van een trainingsband voor uw hond, dan laat u zich best goed bijstaan door een professional. Contacteer ons gerust via telefoon, mail of via het invulformulier op onze website. Wij staan voor u klaar!

Gratis verzending vanaf € 125

Veilige Betaalmethode

Prijs/Kwaliteit!

14 dagen bedenktijd!

Design by InStijl Media | Powered by Lightspeed RSS

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »