Gehoorbescherming

Gebruik gehoorbescherming, u heeft slechts één paar oren

U houdt van jagen en het buitenleven? Dan houdt u het graag ook veilig. Net zoals u zich beschermt tegen stekelige planten of u draagt aangepaste kledij tegen kou en regen, zo zult u ook gehoorbescherming dragen. Draag de gehoorbescherming zo veel mogelijk van zodra er ook maar kans is op lawaai, knallen of bijvoorbeeld lawaai van zware machines. Denk bijvoorbeeld aan jagen of gras maaien. Als u zich niet degelijk beschermt, is de kans op blijvende schade aan uw oren groot. Oorsuizen en -piepen, het zogenaamde tinnitus, is een aandoening die niet meer vanzelf weggaat. Beter voorkomen dan genezen!

Welke gehoorbescherming kiest u tijdens de jacht?

Als professioneel verkoper van gehoorbescherming raden wij onze klanten aan: neem liever een iets zwaardere bescherming dan net een ietsje te weinig. U weet nooit op voorhand hoeveel decibel u zal moeten ondergaan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor elektronische oordoppen die veel gebruikt worden door jagers, sportschutters en ook in de industrie. Daarnaast vindt u in ons gamma een aantal headsets van hoge kwaliteit. Deze hebben elk hun eigen werking en specifieke kenmerken.

Waarop letten bij het aankopen van gehoorbescherming?

U kunt al met een zeer eenvoudige headset een heel eind komen. Maar misschien heeft u zwaardere bescherming nodig. Bij de aankoop let u best op een aantal punten waarop de headsets zich van elkaar onderscheiden:

  • de maximale dempingswaarde van de headset
  • het materiaal van de hoofdbeugel, bijvoorbeeld roestvrij staal
  • de isolatie van de oorschelpen: kies zo dik mogelijk
  • instelbaar volume
  • is het volume te regelen voor elk oor afzonderlijk?
  • al dan niet stereogeluid
  • automatische aan- en uitschakeling
  • niveau-afhankelijke werking. De gehoorbescherming dempt bijvoorbeeld harde geluiden zoals knallen, maar u hoort hierbij toch nog de gewone geluiden: stemmen, voetstappen, bladeren die ritselen...

Het zijn slechts een klein aantal criteria waarop u zich baseert voor uw keuze. Vraag ons gerust meer uitleg over de werking van elke gehoorbescherming. Wij zijn te bereiken via telefoon, via mail of via het invulformulier op onze website.

Kies voor kwaliteit, het loont!

Omdat wij zelf ervaring hebben met jagen en omdat wij alleen voor het beste gaan, kiezen wij onze producten rond gehoorbescherming zorgvuldig uit. Eén van onze topmerken is de Peltor gehoorbescherming. U krijgt een heel grote waaier van mogelijkheden. Bekijk goed de specificaties van elk product. Zo zult bijvoorbeeld een headset kiezen met digitaal audiocircuit. Dit reageert precies op het moment dat er een schot gelost wordt. Daardoor worden uw oren niet blootgesteld aan dit lawaai. Of denk aan een gehoorbescherming met radio. Met dit product heeft u de mogelijkheid om tijdens uw activiteit de radiozender naar uw keuze te luisteren. Deze gehoorzender met radio wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de industrie. U heeft met deze headset geen last van scherpe geluiden. Denk maar aan het werken aan een zaag- of freesmachine. En wist u dat Peltor gehoorbescherming voor kinderen heeft? Hun oren zijn zeer gevoelig en hebben nog meer bescherming nodig. Denk ook aan hen!
Naar boven

Gratis verzending vanaf € 125

Veilige Betaalmethode

Prijs/Kwaliteit!

14 dagen bedenktijd!

Design by InStijl Media | Powered by Lightspeed RSS

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »