Hondenfluitjes

Uw hond trainen, kies het juiste hondenfluitje

Als u van de jacht houdt, is uw hond uw trouwste helper. Hem goed africhten is een kunst op zich. Hij moet op elk moment van de jacht aan uw bevelen gehoorzamen. Dit is namelijk een groot onderdeel van het succes van de jacht. Maar ook als u gewoon graag buiten bezig bent en van honden houdt, is een goed afgerichte hond zeer aangenaam. Een hondenfluitje is hét correcte middel om uw hond te trainen. Eens hij goed getraind is, is het fluitje uw middel om met uw hond te communiceren. Een degelijk en uiteraard ook het juiste fluitje is cruciaal. Daarom hebben wij bij Jacht en Buitengebied diverse types van hondenfluitjes.

Waarom trainen met een hondenfluitje?

U kunt zelf fluiten en hiermee uw hond trainen. Maar het trainen met een hondenfluitje heeft heel wat voordelen.

 • De toon van het fluitje is toonvast. Het voordeel is dat uw hond door meerdere leden van uw gezin kan getraind en gecommandeerd worden. Het fluiten is bijvoorbeeld niet afhankelijk van uw stem. Kou of bijvoorbeeld emoties doen uw stem anders klinken, ook wanneer u fluit. Bij een fluitje zal uw hond geen verschil horen.
 • Het hondenfluitje is over grote afstanden te horen.
 • Weersomstandigheden zoals wind, regen of storm hebben geen invloed op de werking van het fluitje.
 • Het is minder vermoeiend voor uw stem.
 • Als uw hond wat ouder wordt en last heeft van gehoorverlies, dan nog zal hij het fluiten van een hondenfluitje perfect horen.

Welk hondenfluitje kiest u?

Vooreerst maakt u een keuze of u een stil of een geluidmakend hondenfluitje wenst. Beide hebben voor- en nadelen.

Onze stille hondenfluitjes

Voordelen

 • U stoort het wild niet en ook geen andere mensen in de omgeving.
 • Het werkt op zeer lange afstanden.
 • Honden reageren optimaal op hoge frequetietonen. Het is veel efficiënter dan de menselijke stem.

Minpunten

 • U hoort zelf het fluitje niet en kunt dus niet altijd perfect inschatten of uw hond het fluitje ook effectief heeft gehoord. Dit is echter een kwestie van training en ervaring.

Onze hoorbaar fluitjes

Voordelen

 • U merkt onmiddellijk wanneer de hond reageert.
 • U past zelf het fluiten aan aan de verschillende bevelen.
 • Het trainen is makkelijker voor beide partijen: hond en baasje.

Minpunten

 • Het is hoorbaar, het kan anderen storen.

Maak uw keuze uit ons assortiment hondenfluitjes

Bekijk in onze webshop per product de specificaties. U merkt dat bepaalde fluitjes meer geschikt zijn voor grote dan voor kleine honden. En uiteraard kiest u zelf het materiaal en de look van het fluitje. U bepaalt zelf wat u verwacht van het hondenfluitje. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een fluitje met een ingebouwde erwt voor perfect trillende tonen. U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor fluitjes met 2 frequenties.

Uw hondenfluitje kopen bij Jacht en Buitengebied

Het is heel makkelijk om uw hondenfluitje via onze webshop aan te kopen. Met een paar muisklikken krijgt u het thuis geleverd. Neem gerust ook een kijkje in onze andere producten om uw jacht of buitenleven aangenaam en efficiënt te maken. Denk bijvoorbeeld aan aangepaste kledij, comfortabele schoenen en accessoires zoals wildcamera’s, rugzakken, stoeltjes, camouflageproducten en verrekijkers. Ook voor uw hond hebben wij een hele collectie producten. Denk maar aan trainingshalsbanden, gps voor de hond en speelgoed. Ook allerhande producten voor de gezondheid en veiligheid van uw hond vindt u bij ons. Ons gamma is zeer uitgebreid. Als u vragen heeft over hondenfluitjes of andere producten, contacteer ons gerust via telefoon, mail of via het invulformulier op onze website. Wij staan voor u klaar om uw jacht en buitenleven zo aangenaam mogelijk te maken!

Gratis verzending vanaf € 125

Veilige Betaalmethode

Prijs/Kwaliteit!

14 dagen bedenktijd!

Design by InStijl Media | Powered by Lightspeed RSS

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »